Sastāvdaļas:
Sastāvdaļas marinādei:
Pagatavošana:
Apmēram 10-15 minūtes ūdenī vāra sagrieztus sīpolus, piparus un lauru lapas. Pēc tam pievieno 500 ml etiķi, šķipsniņu sāls un liek marinādi atdzesēties. Kad marināde atdzisusi, ar to pārlej gaļu un kārtīgi izmīca, lai marināde sasūcas gaļā un liek ledusskapī vismaz uz 12 stundām.
Ņem gaļu ārā no marinādes, nosusina un apcep to uz ļoti karstas, ietaukotas pannas, tādā veidā apbrūninot gaļu no visām pusēm. Paralēli uzsilda cepeškrāsni līdz 180-200 grādiem, apcepto cepeti liek uz cepešpannas, pārlej ar karstu ūdeni, apkaisa ar sakapātiem pētersīļiem, burkāniem, sīpoliem un liek cepties uz pusotru stundu, ik pa laikam apgriežot un pārlejot ar šķidrumu, kas sakrājies uz pannas.
Servējot cepeti uz galda, iesakām to pasniegt gan ar dārzeņiem, gan krāsnī ceptiem kartupeļiem.
Labu apetīti!
Rēzeknes top! pavāre
Latgale ir tradīciju reģions. Pie mums cilvēki izvēlas tradicionālus ēdienus, pamatā gaļas ēdienus. Latgales garša ir gaļas galerts, karbonādes, kotletes un cepeši. Mūsu pircējs visbiežāk izvēlas jau zināmo – klasisko rosolu un siļķi kažokā. Nedaudz nepierastāku garšu cienītājiem, gatavojam gaļas salātus ar trīs dažādiem gaļas veidiem.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.