Nepieciešams:
500g gatavās raugu mīklas
Skābens ievārījums pēc izvēles (ābolu, brūkleņu, plūmju, utt.)
Drumstalām:
100g sviests
100g cukurs
100g miltu
Vaniļas cukurs
Izrullē gatavo mīklu, sagriež to divās daļās. Vienu daļu pārsmērē ar ievārījumu. Liek pāri otru mīklas daļu, aizspiež malas un ar nazi veido iegriezumus vienu aiz otra. Gatavo drumstalas: sajauc cukuru ar miltiem un vaniļas cukuru, pakāpeniski lej klāt izkausētu, atdzesētu sviestu un visu mīca, līdz mīkla sabirst drumstalās.
Strūdeli bagātīgi pārkaisa ar drumstalām.
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem un liek cepties drumstalu strūdeli. Cepšanas laiks – apmēram 30 minūtes, gatavību pārbauda.
Labu apetīti!
Smiltenes top! pavāre
Mana pilsēta ir Smiltene, jo šeit ir gan manas mājas, gan mans darbs. Pavāra profesiju par savu saucu jau kopš 1980.gada. Gadu gaitā rutīna nav iestājusies it nemaz, jo mans darbs ir mana sirdslieta. Otra mana aizraušanās ir grāmatvedība un labs pavārs bez tās nemaz nevar iztikt –tā nepieciešama gan recepšu precizitātē, gan kalkulējot izmaksas.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.