Sastāvdaļas:
Katlā apcep gabaliņos sagrieztu cūkgaļu. Aplej ar ūdeni un uzvāra, noputo. Pievieno sīkāk sagrieztus kāpostus, saujiņu grūbu vai putraimu, visu vāra. Atsevišķi uz pannas apcep sagrieztu sīpolu un sarīvētu burkānu, pievieno tomātu biezeni/pastu. Apceptos dārzeņus pievieno zupai. Zupai pieliek sāli pēc garšas. Visu vāra kamēr gatavs. Pasniedz kopā ar zaļumiem un skābu krējumu. Sātīgākai maltītei klāt var pielikt vārītus kartupeļus.
Labu apetīti!
Smiltenes top! pavāre
Dzīvoju un strādāju Smiltenē un esmu sava novada patriote. Pavāra profesijā strādāju kopš 1977.gada – kopš bērnības ir paticis viss kas saistīts ar ēst gatavošanu. Viss labāk padodas gatavot klasiskos latviešu ēdienus -dažāda veida gaļas un zupas. Ziemā savai ģimenei gatavoju klasisko skābu kāpostu zupa – tā ir gan sātīga, gan arī sasildīs aukstajā ziemas laikā.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.