>

Klasiskā zivju zupa

Klasiskā zivju zupa

Sastāvdaļas:

  • Laša, foreles, mencas (vai jebkuras citas treknākas zivs) astes daļa ar mīkstumu, galva
  • 2 palieli burkāni
  • 5 kartupeļi
  • Garšaugi – sīpols, puravs, gabaliņš selerijas un pētersīļu saknes, pētersīļu kāti
  • Sāls, pipari
  • Sakapāti zaļumi – dilles, pētersīļi
  • 1 ēd.karote sviesta

 

Pagatavošana:

Notīra zivi no zvīņām un liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra. Tiklīdz buljons uzvārījies – noputo un pievieno visus garšaugus. Vāra līdz zivs gatava. Bujonu nokāš un liek tālāk vārīties pievienojot sāli, piparus, sagrieztus burkānus un kartupeļus. Tikmēr noloba zivs gaļu, sagriež sīkāk un kad dārzeņi jau gatavi pievieno to buljonam. Kad viss gatavs – iemaisa sviestu. Pasniedz ar pārkaisītiem zaļumiem.

Labu apetīti!

Inese Mileiko

Inese Mileiko

Liepājas top! pavāre

Nesen esmu mainījusi savu dzīves vietu – pārcēlos no Kuldīgas uz Liepāju. Pateicoties tam, ka mana profesija ir tik universāla, ir iespējams mainīt savu dzīves vietu. Pati gatavoju ļoti tradicionālus ēdienus – karbonādes, aknu plācenīšus. Mani novērojumi lieina, ka kurzemnieki pamatā izvēlas visu tradicionālo, pierasto un latvisko.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.