Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Sviestu sasilda istabas temperatūrā un sakuļ kopā ar olu dzeltenumiem, cukuru un izvēlētajām garšvielām. Kuļ līdz masa kļūst viendabīga un gaiši dzeltena. Biezpienu sablendē līdz viendabīgai masai un pievieno sakultajam olu dzeltenumam. Atsevišķi saputo olas baltumus. Lai tas izdotos, olām jābūt tikko izņemtām no ledusskapja. Biezpiena masā iecilā sakulto olbaltumu. Sagatavo veidni, kurā tiks cepts sacepums, ieziež to ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi. Veidnē ieliek masu, pārkaisa ar rīvmaizi un nelieliem sviesta gabaliņiem. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180grādiem un cep apmēram 45minūtes.
Kad gatavā plātsmaize ir atdzisusi, to var griezt gabaliņos un servēt uz galda.
Labu apetīti!
Limbažu top! pavāre
Darbs ir mana profesija, mājās ļaujos vīra gatavoto ēdienu baudīšanai. Viņam labāk padodas otrie ēdieni, savukārt mans lauciņš ir saldie ēdieni. Saldos ēdienus gatavoju klasiskus un tradicionālus. Arī mūsu pircējos esmu ievērojusi – ka izvēle vienmēr tiek izdarīta par labu jau zināmajam.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.