Sastāvdaļas piparkūku mīklai:
Sastāvdaļas glazūrai:
Sviestu ieliek katliņā un uz lēnas uguns kausē. Kad sviests izkusis pievieno cukuru un sīrupus. Tāpat pievieno mandarīna sulu. Katliņu noņem no uguns un pievieno piparkūku garšvielas. Tad pievieno pusi no miltiem, sodu un kārtīgi izmaisa. Pievieno olu. Samaisa. Pievieno atlikušos miltus un ar rokām masu mīca viendabīgā konsistencē. Masu atdzesē istabas temperatūrā apmēram 20 minūtes. Tad mīklu izrullē, izveido piparkūkas, liek tās uz plāts un cep 200 grādos apmēram 10-15 minūtes.
Olas baltumam pievieno citrona sulu un kuļot pakāpeniski pievieno pūdercukuru. Masa jākuļ ilgi un pamatīgi, līdz izveidojas vijīga masa. Gatavo masu liek konditorijas tūtās un ļauj izpausties savam radošajam garam uz gatavām piparkūkām. Ja glazūru vēlas krāsainu, tad arī šeit var radoši izpausties: dzeltenajam tonim pie masas jāpievieno – burkānu sula vai kurkuma, sārtajam – biešu sula, utt.
Labu apetīti!
Smiltenes top! pavāre
Mana pilsēta ir Smiltene, jo šeit ir gan manas mājas, gan mans darbs. Pavāra profesiju par savu saucu jau kopš 1980.gada. Gadu gaitā rutīna nav iestājusies it nemaz, jo mans darbs ir mana sirdslieta. Otra mana aizraušanās ir grāmatvedība un labs pavārs bez tās nemaz nevar iztikt –tā nepieciešama gan recepšu precizitātē, gan kalkulējot izmaksas.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.