>

Klasiskās piparkūkas ar glazūru

Klasiskās piparkūkas ar glazūru

Sastāvdaļas piparkūku mīklai:

  • 200 g sviests
  • 150 g tumši brūnais cukurs
  • 50 g cukurs
  • 6 ēd. k. zeltainā cukura sīrups
  • 2 ēd. k. tumšā cukura sīrupa
  • 3 tējk. piparkūku garšvielu
  • 1 mandarīns
  • 650 g miltu
  • 1 ola
  • 2 tējk. sodas

Sastāvdaļas glazūrai:

  • 1 olas baltums (lai izdotos labi sakult baltumu, tas no dzeltenuma jāatdala ļoti akurāti. Tāpat, lai būtu labāks rezultāts olām jābūt tikko izņemtām no ledusskapja)
  • 400g pūdercukurs
  • ½ tējkarote svaiga citrona sulas

Sviestu ieliek katliņā un uz lēnas uguns kausē. Kad sviests izkusis pievieno cukuru un sīrupus. Tāpat pievieno mandarīna sulu. Katliņu noņem no uguns un pievieno piparkūku garšvielas. Tad pievieno pusi no miltiem, sodu un kārtīgi izmaisa. Pievieno olu. Samaisa. Pievieno atlikušos miltus un ar rokām masu mīca viendabīgā konsistencē. Masu atdzesē istabas temperatūrā apmēram 20 minūtes. Tad mīklu izrullē, izveido piparkūkas, liek tās uz plāts un cep 200 grādos apmēram 10-15 minūtes.

Olas baltumam pievieno citrona sulu un kuļot pakāpeniski pievieno pūdercukuru. Masa jākuļ ilgi un pamatīgi, līdz izveidojas  vijīga masa. Gatavo masu liek konditorijas tūtās un ļauj izpausties savam radošajam garam uz gatavām piparkūkām. Ja glazūru vēlas  krāsainu, tad arī šeit var radoši izpausties: dzeltenajam tonim pie masas jāpievieno – burkānu sula vai kurkuma, sārtajam – biešu sula, utt.

Labu apetīti!

Inese Strazdiņa

Inese Strazdiņa

Smiltenes top! pavāre

Mana pilsēta ir Smiltene, jo šeit ir gan manas mājas, gan mans darbs. Pavāra profesiju par savu saucu jau kopš 1980.gada. Gadu gaitā rutīna nav iestājusies it nemaz, jo mans darbs ir mana sirdslieta. Otra mana aizraušanās ir grāmatvedība un labs pavārs bez tās nemaz nevar iztikt –tā nepieciešama gan recepšu precizitātē, gan kalkulējot izmaksas.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.