Dziesmusvētku sviestmaižu receptes

Dziesmusvētku sviestmaižu receptes

Šim gadam un vasarai ir ļoti pacilāta svētku sajūta, jo priekšā Dziesmusvētki un Latvijas simtgade. NOO Cepeškungs svētku ritmos radījis sešas ļoti dažādas sviestmaižu receptes, ko paņemt līdzi uz svētkiem.

CRESCENDO MOLTO SVIESTMAIZE
1 beigelis
2 ēdamkarotes krēmsiera
4 šķēles brokastu bekona
2 ēdamkarotes sinepju
1 tējkarote citronu sulas
8 šķēles vasaļu salami ar pistācijām un sieru
8 šķēles vasaļu salami ar Parmas sieru un halapenjo
4 šķēles zemnieka kūpinātās karbonādes
3 šķēles siera
6 šķēles halapenjo piparu
Uz pannas apcep brokastu bekonu, līdz tas ir kraukšķīgs. Pagatavo mērci, kopā samaisot sinepes un citronu sulu. Beigeli pārgriež uz pusēm, mīkstās puses bagātīgi nosmērē ar krēmsieru. Uz apakšējās puses kārto visas gaļas un bekonu, tad vienā slānī liek vasaļu salami ar sieru un visbeidzot arī zemnieku kūpināto karbonādi. Pāri kārto sieru, bagātīgi uzziež mērci un saliek halapenjo piparus. Pa virsu liek otru beigeļa pusi.

 

POCO RITENUTO KRUASĀNS
1 kruasāns
1 ēdamkarote krēmsiera
7 šķēles vasaļu salami ar sieru
1 ēdamkarote kapātu saulē kaltētu tomātu
rukola
Kruasānu pārgriež uz pusēm, uz apakšējās puses uzziež krēmsieru. Pa virsu kārto vasaļu salami, tomātus un rukolu, pāri liek otru kruasāna pusīti.

 

FORTISSIMO SVIESTMAIZE
2 šķēles graudu tostermaizes
1 tējkarote sviesta
spināti
1 ēdamkarote dzērveņu ievārījuma
3 šķēles karsti kūpinātas tītara filejas
3 šķēles brī siera
2 šķēles bumbiera
Uz graudu tostermaizes smērē sviestu, pa virsu kārto spinātus, tad dzērveņu ievārījumu. Pāri liek trīs šķēles karsti kūpinātas tītara filejas, tad brī siera un bumbiera šķēles. Pa virsu liek otru maizes šķēli, kas apsmērēta ar sviestu.

 

PIANISSIMO MAIZE
2 rupjmaizes šķēles
1 ēdamkarote kapātu diļļu
2 ēdamkarotes majonēzes
salātlapa
3 šķēles zemnieka karsti kūpinātās karbonādes
3 šķēles tomātu
3 riņķīši sarkano sīpolu
Kapātas dilles sajauc ar majonēzi, līdz masa ir viendabīga. Uz rupjmaizes šķēles klāj diļļu majonēzi, pa virsu liek salātlapu un zemnieka karsti kūpinātās karbonādes šķēles. Pāri liek šķēlēs sagrieztus tomātus un sīpolu riņķīšus. Pāri liek diļļu majonēzi un otru rupjmaizes šķēli.

 

ALLEGRO BEKONS
2 šķēles grauzdētas baltmaizes
eļļa
romiešu salātu lapas
2 tomātu šķēles
4 šķēles sacepta brokastu bekona
½ avokado
Tosterī vai uz pannas apgrauzdē baltmaizes šķēles. Uz vienas no tām uzsmērē nedaudz eļļas, pa virsu kārto romiešu salātu lapas un tomātu šķēles. Tām virsū liek sacepto brokastu bekonu un sagrieztu avokado. Maizītei pa virsu liek otru baltmaizes šķēli.

 

ANDANTINO VRAPS
1 tortiljas plāksne
1 mazs kapāts tomāts
60 g rīvēta Čedaras siera
5 šķēles karsti kūpināta Hercoga šķiņķa
SALĀTIEM
30 g rīvētu balto redīsu
1 smalki kapāts marinēts gurķis
50 g kapātu kāpostu
½ kapāta sarkanā sīpola
1 ēdamkarote majonēzes
1 tējkarote sinepju
Pagatavo salātus, kopā sajaucot un samaisot visas tā sastāvdaļas. Vrapu izklāj uz dēlīša, tajā liek sagatavotos salātus, pa virsu pārber smalki kapātu tomātu. Virsū klāj kūpināto Hercoga šķiņķi un pāri kaisa rīvētu Čedaras sieru. Vrapu aizrullē, iesprauž irbulīšus un sagriež vairākās daļās.

 

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.