Drumstalu mīklai
150 g miltu
2 ēdamkarotes cukura
100 g auksta sviesta
Pārējās sastāvdaļas
3 āboli
2 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
1 tējkarote rīvētas dzeltenās citrona miziņas
2 ēdamkarotes cukura
50 g lazdu riekstu
Vaniļas mērcei
50 g piena
50 g saldā krējuma
1 olas dzeltenums
2–3 tējkarotes (pēc garšas) vaniļas cukura
Miltus ieber bļodā, samaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura. Pievieno uz rupjās rīves sarīvētu (var arī sagriezt skaidiņās ar nazi) aukstu sviestu un visu samīca, ar pirkstiem izveidojot drumstalu mīklu. Cepamo formu ieziež ar sviestu. Āboliem izņem serdes un sēklas (ja vēlas, var arī mizot), sagriež šķēlītēs, apslaka ar 2 ēdamkarotēm citronu sulas, apmaisa un liek cepamajā formā. Citronam norīvē miziņu un samaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura – šo maisījumu pārkaisa āboliem cepamajā formā. Sakapā lazdu riekstus un arī pārber āboliem. Tad visam pārber drumstalu mīklu un liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta 220 grādos. Cep apmēram 20–25 minūtes, līdz kūkas virspuse kļūst zeltaini brūna. Tikmēr pagatavo vaniļas mērci – katliņā ielej pienu un saldo krējumu (var izmantot tikai pienu vai tikai saldo krējumu) un uzvāra. Noliek maliņā, lai nedaudz atdziest. Atsevišķā traukā samaisa olas dzeltenumu ar vaniļas cukuru un pievieno siltajam pienam. Lēni maisot, vēlreiz uzvāra, lai mērce iebiezinās. Drumstalkūku ar vaniļas mērci var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.