750 ml dārzeņu buljona
4 bietes
3 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote kaltēta rozmarīna
1 selerijas kāts
1 sīpols
Melnie pipari
Sāls
Pasniegšanai
50 ml saldā krējuma
Melnās sezama sēkliņas
Dilles
Bietes nomizo, sagriež līdzīgos gabaliņos, sajauc ar 2 karotēm eļļas, rozmarīnu un šķipsnu sāls. Izklāj cepešpannā un cep 200 grādos apmēram pusstundu, līdz bietes viscaur izcepušās. Sīpolu un selerijas kātu sakapā. Liek katliņā sakarsētā eļļā, pievieno šķipsnu sāls un maisot apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi un mīksti. Pievieno apceptās bietes un mirkli maisot pakarsē. Pārlej karstu buljonu un, ik pa brīdim apmaisot, vāra apmēram 10 minūtes. Sablendē un pēc garšas pievieno piparus un sāli. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu (bez cukura vai sāls), melnajām sezama sēkliņām un dillēm.
Novembris iezīmē gada vispatriotiskāko laiku. Tas mums, kā vietējo uzņēmēju veikalu tīklam ir īpaši būtisks. Šajos visnotaļ sarežģītajos laikos ir svarīgi uzturēt stipru mūsu patriotisko garu un turpināt labi aizsāktās tradīcijas, kuras spēcina mūsu prātus un garu. Īpaši tematiskam svētku galdam veikalu tīkls “top!” piedāvā izmēģināt īpaši latviskas receptes.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.