>

Biezpiena sacepums ar ķīseli

Biezpiena sacepums ar ķīseli

Bez miltiem!

Sacepumam
500 g lauku biezpiena
5 olas (dzeltenumi atdalīti no baltumiem)
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
2 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote krējuma
1 tējkarote vaniļas cukura

Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Biezpienu sakuļ ar olu dzeltenumiem, cukuru, ar ūdeni atšķaidītu cieti, krējumu un vaniļas cukuru. Maigi iecilā sakultos olbaltumus. Lej apaļā cepamtraukā 24 cm diametrā.
Cep 180 grādos 30–40 minūtes.
Pirms pasniegšanas ļauj atdzist, pasniedz ar vēsu dzērveņu ķīseli.

Ķīselim
300 ml ūdens
150 g dzērveņu ievārījuma
50 g cukura
25 g cietes
2 ēdamkarotes citrona sulas
1 tējkarote citrona miziņas
1 tējkarote vaniļas cukura
Pustējkarote ingvera
Pustējkarote kanēļa

Katliņā lej ūdeni, pievieno ievārījumu, cukuru, citrona miziņu, vaniļas cukuru un garšvielas. Maisot uzvāra. Iejauc ūdenī atšķaidītu cieti un citrona sulu, maisot turpina karsēt vēl 2–3 minūtes, līdz ķīselis sabiezējis.

Latvijas garša

Latvijas garša

Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.