Bez miltiem!
Sacepumam
500 g lauku biezpiena
5 olas (dzeltenumi atdalīti no baltumiem)
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
2 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote krējuma
1 tējkarote vaniļas cukura
Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Biezpienu sakuļ ar olu dzeltenumiem, cukuru, ar ūdeni atšķaidītu cieti, krējumu un vaniļas cukuru. Maigi iecilā sakultos olbaltumus. Lej apaļā cepamtraukā 24 cm diametrā.
Cep 180 grādos 30–40 minūtes.
Pirms pasniegšanas ļauj atdzist, pasniedz ar vēsu dzērveņu ķīseli.
Ķīselim
300 ml ūdens
150 g dzērveņu ievārījuma
50 g cukura
25 g cietes
2 ēdamkarotes citrona sulas
1 tējkarote citrona miziņas
1 tējkarote vaniļas cukura
Pustējkarote ingvera
Pustējkarote kanēļa
Katliņā lej ūdeni, pievieno ievārījumu, cukuru, citrona miziņu, vaniļas cukuru un garšvielas. Maisot uzvāra. Iejauc ūdenī atšķaidītu cieti un citrona sulu, maisot turpina karsēt vēl 2–3 minūtes, līdz ķīselis sabiezējis.
Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.