>

Braunija un krēma kārtojums

Braunija un krēma kārtojums

Braunijam
300 g pūdercukura
225 g tumšās šokolādes
225 g sviesta
100 g miltu
3 sakultas olas
1 tējkarote vaniļas cukura
1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam
200 g mīksta krēmsiera
200 g jogurta
4 ēdamkarotes cukura sīrupa
1 tējkarote vaniļas cukura

200 g piparkūku mīklas
2 plānās šķēlēs sagriezti mandarīni
Sakulta ola pārziešanai
Ķiršu ievārījums
Cukuroti ķirši (var iztikt bez)
Piparmētru lapiņas un dzērvenes dekorēšanai

Piparkūku mīklu plāni izrullē, izspiež vīriņus, pārziež ar sakultu olu, cep 180 ºC apmēram 10 minūtes. Atdzesē.

Pagatavo krēmu, krēmsieru, jogurtu, sīrupu un vaniļas cukuru saputojot ar mikseri. Atdzesē ledusskapī vismaz pusstundu (jo ilgāk, jo labāk).  

Braunijam 22 x 30 cm cepamtrauku izklāj ar cepampapīru un ietauko. Uzkarsē krāsni līdz 180 ºC. Ugunsizturīgā bļodā virs karstiem tvaikiem (katliņā ar verdošu ūdeni) maisot izkausē šokolādi un sviestu. Ar mikseri saputo cukuru un olas – kuļ apmēram divas minūtes, līdz masa gaiša un gaisīga. Lēnām pievieno izkausēto šokolādi, vaniļu un kuļ, līdz masa viendabīga. Visbeidzot iesijā miltus, kas sajaukti ar cepampulveri. Maigi samaisa. Ieklāj cepamplātī un cep apmēram 25 minūtes. Atdzesē. Kad braunijs atdzisis, to salauž gabaliņos.

Gatavo kārtojumu. Skaistā stikla traukā cieši ieklāj braunija gabaliņu kārtu (apmēram trešo daļu). Gar trauka malām uzmanīgi iesēdina piparkūku vīriņus. Klāj ķiršu ievārījuma kārtu, tad krēma kārtu (trešo daļu vai pusi, atkarībā no trauka lieluma), tad atkal braunija kārtu. Pāri klāj mandarīnu šķēles. Atkal krēmu, tad braunija gabaliņus. Kārtojumam pāri klāj bagātīgas krēma kupenas, kurās sēdina piparkūku vīriņus. Dekorē ar dzērvenēm, ķiršiem, mandarīniem un piparmētru lapiņām.

 

Ziemassvētkus gaidot

Ziemassvētkus gaidot

Vietējie svētkos ir kopā pie bagātīga svētku galda. Tāpēc esam sagatavojuši gardas svētku receptes, kuras pagatavot sev un ģimenei.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.