>

Bukstiņputra

Bukstiņputra

Pusglāze miežu putraimu
3 vidēja lieluma kartupeļi (sagriezti nelielos gabaliņos)
2 sīki sagrieztas bekona šķēles
1 glāze verdoša ūdens
1 glāze piena
1 ēdamkarote timiāna lapiņu
Šķipsna sāls
Šķipsna piparu
3 ēdamkarotes rīvēta parmezāna pasniegšanai

Katlā virs vidēji lielas liesmas apcep bekonu. Izzvejo to no katla un atliek malā.
Turpat katlā lej karstu ūdeni, ļauj uzvārīties, ieber putraimus un, ik pa brīdim apmaisot, vāra pusmīkstus. Pieliek kartupeļus, brīdi pavāra, pievieno pienu, sāli, piparus un timiānu. Maisot vāra, līdz kartupeļi mīksti. Iejauc apcepto bekonu, pavāra vēl 3–5 minūtes. Pasniedz karstu, pārkaisītu ar parmezānu.

 

Latvijas garša

Latvijas garša

Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.