Pusglāze miežu putraimu
3 vidēja lieluma kartupeļi (sagriezti nelielos gabaliņos)
2 sīki sagrieztas bekona šķēles
1 glāze verdoša ūdens
1 glāze piena
1 ēdamkarote timiāna lapiņu
Šķipsna sāls
Šķipsna piparu
3 ēdamkarotes rīvēta parmezāna pasniegšanai
Katlā virs vidēji lielas liesmas apcep bekonu. Izzvejo to no katla un atliek malā.
Turpat katlā lej karstu ūdeni, ļauj uzvārīties, ieber putraimus un, ik pa brīdim apmaisot, vāra pusmīkstus. Pieliek kartupeļus, brīdi pavāra, pievieno pienu, sāli, piparus un timiānu. Maisot vāra, līdz kartupeļi mīksti. Iejauc apcepto bekonu, pavāra vēl 3–5 minūtes. Pasniedz karstu, pārkaisītu ar parmezānu.
Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.