>

Ceptas reņģītes pikantā marinādē

Ceptas reņģītes pikantā marinādē

500 g svaigu, iztīrītu reņģīšu
Miltu un sāls maisījums (apvārtīšanai)
1 ola

Marinādei
3 krustnagliņas
2 smaržīgie pipari
4 melnie pipari
3 cm svaiga ingvera
1 svaigs čili
2 lauru lapas
1 l ūdens
5 vidēja lieluma sīpoli
60 ml ābolu etiķa (vai baltvīna etiķa)
1 ēdamkarote cukura
1 ēdamkarote sāls

Vispirms pagatavo marinādi. Katlā ber krustnagliņas, visus piparus, šķēlītēs sagrieztu ingveru, sīki sakapātu čili (bez sēklām!) un lauru lapas. Pārlej 1 litru karsta ūdens, uzvāra. Tad pievieno plānās ripās vai pusripās sagrieztus piecus sīpolus, samaisa un pavāra visu vēl pāris minūtes. Ņem no plīts nost, pielej 60 ml ābolu etiķa, samaisa un noliek atdzesēties. Kad marināde atdzisusi, pievieno pa 1 ēdamkarotei cukura un sāls, izmaisa, līdz izkūst.
Sagatavo iztīrītas zivis, vienā šķīvī ar sāli sajauktus miltus un bļodiņā sakultu olu. Reņģītes apvārta vispirms miltos, tad olā un liek cepties pannā sakarsētā eļļā. Apcep zivis no abām pusēm zeltainas, vēl karstas liek piemērota izmēra traukā un pārlej marinādi tā, lai zivis nosegtas. Liek ledusskapī un ļauj ievilkties vairākas stundas.

 

Rudens garša

Rudens garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.