3 kārtainās mīklas plāksnes
4 olu dzeltenumi
1 olu baltums
50 g kartupeļu cietes
350 ml ūdens
250 g cukura
šķipsna sāls
3 ēdamkarotes sviesta
120 ml citrona sulas
1 ēdamkrotes sarīvētas citrona miziņas
1 ēdamkarote pūdercukura
Izrullē kārtainās mīklas plāksnes. Izspied apaļas formiņas - var izvēlēties arī ziedu formu vai tartes formu, lai iegūtu skaistu rakstainu maliņu.
Mīklas formiņas liec mafinu cepampannā, piespiežot maliņas. Ar dakšiņu sadur mīklā caurumus formas apakšā.
Ar sakultu olbaltumu apsmērē mīklas maliņas un liec cepties 180C 15 minūtes. Atdzesē.
Lai pagatavotu citronu krēmu, katliņā pievieno kartupeļu cieti, ūdeni, cukuru un sāli. Vāri 3-4 minūtes uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot.
Pievieno olu dzeltenumus, vāri 2-3 minūtes, turpinot maisīt.
Noņem no uguns un uzreiz iemaisi citronu sulu, citrona miziņu un sviestu.
Kad krēms atdzisis, pildi to mīklas groziņos un pasniedz ar pūdercukuru.
Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.