>

Cūkas cepetis

Cūkas cepetis

2 kg karbonādes ar kauliņu un ādu
50 g sīki sagriezta bekona
50 g rīvmaizes
50 g sakapātu valriekstu
4 sarīvētas ķiploka daiviņas
Karote sviesta
Neliela sauja sakapātu pētersīļu
Olīveļļa
Sāls
Krustnagliņas
Pāris ēdamkarotes vijīga medus
Pāris ēdamkarotes sinepju
Garšaugi: 2 burkāni, 2 šalotes, selerijas kāts, pāris lauru lapu, timiāna zariņš, ķiploka galviņa (var arī citus)

Krāsni sakarsē līdz 170 ºC.
Pannā virs lēnas liesmas izkausē sviestu. Pievieno bekonu un maisot apcep pāris minūšu. Pievieno ķiploku, rīvmaizi, valriekstus un pētersīļus, apmaisa, mirkli pakarsē un noņem no uguns.
Karbonādi, sākot ar kauliņu, uzmanīgi gareniski griežot paralēli ārmalai, atgriež kā grāmatu. Ierīvē ar šķipsnu sāls. Ieklāj pildījumu un aizrullē. Lai gaļa turētos ciet, to aizsien.  
Ādā un tauku kārtiņā uzmanīgi veic vieglus, paralēlus iegriezumus. Ierīvē ar olīveļļu.  Paralēli iegriezumiem ādā vienmērīgi sasprauž krustnagliņas.  
Ietaukotā cepamtraukā ieklāj gabalos sagrieztus garšaugus, pārlej ar 100 ml ūdens. Vidū iesēdina cepeti. Pārklāj ar foliju un cep 1,5–2 stundas (cepšanas ilgumu aprēķina, ņemot 30 minūtes uz katriem 500 gramiem). Gatavību var pārbaudīt ar termometra palīdzību – temperatūrai gaļas iekšienē vajadzētu būt ap 65 grādiem. Izņem no krāsns, bet krāsns temperatūru palielina līdz 220.
Sajauc medu ar sinepēm un dāsni pārziež. Neapklātu gaļu šauj atpakaļ krāsnī un cep vēl apmēram pusstundu.

 

Ziemassvētkus gaidot

Ziemassvētkus gaidot

Vietējie svētkos ir kopā pie bagātīga svētku galda. Tāpēc esam sagatavojuši gardas svētku receptes, kuras pagatavot sev un ģimenei.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.