>

Cukīni plācenīši ar jogurta un zaļumu mērci

Cukīni plācenīši ar jogurta un zaļumu mērci

Plācenīšiem
250 g rupji sarīvēta cukīni
100 g miltu
2 sakultas olas
3 ēdamkarotes rīvēta cietā siera
2 ēdamkarotes sakapātu lociņu
Sāls, pipari
Eļļa cepšanai

Mērcei
100 g grieķu jogurta
50 g majonēzes
2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote kapātu diļļu
1 ēdamkarote citrona sulas
Izspiesta ķiploka daiviņa
Pa šķipsnai sāls un melno piparu

Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas.
Cukīni sajauc ar šķipsnu sāls, atstāj uz 10 minūtēm ievilkties, tad nospiež lieko šķidrumu, kas sakrājies.
Cukīni rūpīgi sajauc ar miltiem, olām, sieru, lociņiem, šķipsnu sāls un piparu.
Pannā sakarsētā eļļā virs vidējas liesmas kārto nelielus plācenīšus un cep no katras puses 3–5 minūtes, līdz kraukšķīgi un zeltaini brūni. Bauda ar pagatavoto mērcīti.

 

Vasaras garša

Vasaras garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.