Sastāvdaļas buljonam:
Sastāvdaļas klimpām:
Sāk ar buljona pagatavošanu. Katlā liek vistu kājas, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un liek vārīties, ik pa laikam noputo. Kad gaļa gatava – apmēram pēc 40min (ja gaļa brīvi atdalās no kaula, tad tā ir gatava), to ņem ārā no buljona un liek vārīties saknes un garšaugus: sīpolu, ķiploku, sāli, piparus un vāra apmēram 20minūtes, tad visu izkāš caur sietu, lai būtu dzidrs buljons. Buljonā, uz lēnas uguns, liek vārīties sagrieztus burkānus un saldētos dārzeņus.
Paralēli sāk gatavot klimpu mīklu. Bļodā iesit olas, pieber šķipsniņu sāls, ūdeni un visu samaisa. Pakāpeniski, maisot pievieno miltus. Mīklai jābūt biezai, bet ne cietai. Kad dārzeņi gandrīz gatavi, tad buljonam pievieno sagrieztu gaļu un atkārtoti uzvāra. Buljonā pa vienai, ar tējkaroti liek iekšā klimpu mīklu, pēc katras apmaisot. Kad visas klimpas saliktas buljonā to pavāra vēl minūtes piecas. Zupu pasniedz karstu, pārkaisītu ar svaigiem vai kaltētiem zaļumiem.
Labu apetīti!
Maltas top! pavāre
Sirdī visu mūžu esmu bijusi konditors, bet par profesiju tā man kļuva tikai 7 gadus atpakaļ. Strādājot par pārdevēju, izlēmu, ka beidzot jāīsteno savs sapnis un hobijs jāpārvērš profesijā. Mans darbības lauks ir mīklas kā visa veida bāze – gan rauga, gan smilšu. Mājās gatavoju dažāda veida sāļos pīrāgus, picas, plātmaizes.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.