>

Gaļas mērce ar dārzeņiem un rīsiem

Gaļas mērce ar dārzeņiem un rīsiem

Sastāvdaļas:

  • 500g svaigas gaļas pēc izvēles – cūkgaļas šķiņķis,  tītara gaļa vai vistas fileja
  • 1-2 sīpoli
  • 1-2 burkāni
  • 400g dažādu saldēto dārzeņu izlase
  • 1-2 ēdamkarotes miltu (var izmantot arī kukurūzas miltus)
  • 100ml saldais krējums vai 200ml piens
  • 250g rīsi
  • Garšvielas - sāls, citronpipari, kaltētais baziliks

 

Pagatavošana:

Gaļu sagriež gabaliņos un liek cepties uz pannas, pievienojot baziliku, sāli, citronpiparus pēc garšas.

Sagriež sīpolu, liek cepties atsevišķi no gaļas citā pannā. Sarīvē burkānus un liek cepties kopā ar apceptajiem sīpoliem, pievienojot garšvielas pēc garšas-sāls, pipari.

Lai ēdiens būtu krāsaināks, neilgi pirms gatavības pievieno saldēto dārzeņu izlasi un visu kopā pasutina.

Kad gaļa gatava, tai pievieno apceptos sīpolus, burkānus un dārzeņus, visu samaisa.

Klāt pieber un izmaisa 1-2 ēd. karotes  miltu, pievieno saldo krējumu vai pienu.

Mērci pasniedz ar rīsiem, kurus var pagatavot arī nedaudz savādāk nekā ierasts:

Dziļā, sausā pannā (iesakām izmantot vokpannu) ieber rīsus un maisot apgrauzdē līdz dzeltenīgai, gaiši brūnai nokrāsai. Virsū lej tikko uzvārītu ūdeni, līmenī apmēram 2cm virs rīsiem. Visu sautē  pannai uzliekot vāku, uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot līdz rīsi mīksti.

Labu apetīti!

Gaļas mērce ar dārzeņiem un rīsiem

Līga Vorpe

Smiltenes top! pavāre

Dzīvoju un strādāju Smiltenē un esmu sava novada patriote. Pavāra profesijā strādāju kopš 1977.gada – kopš bērnības ir paticis viss kas saistīts ar ēst gatavošanu.  Viss labāk padodas gatavot klasiskos latviešu ēdienus  -dažāda veida gaļas un zupas. Ziemā savai ģimenei gatavoju klasisko skābu kāpostu zupa – tā ir gan sātīga, gan arī sasildīs aukstajā ziemas laikā. 

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.