Plātsmaizes mīklas sastāvdaļas:
Pildījuma sastāvdaļas:
Pagatavošana, 60 minūtes:
Uz lēnas uguns jāizkausē sviestu. Kad tas atdzisis, jāpievieno cukurs, kefīrs, milti un soda. Mīklu sirsnīgi jāizmīca, līdz tā nelīp pie rokām. Izklājiet cepampapīru uz klasiskās cepešpannas un izlīdziniet mīklu tajā.
Visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas kārtīgi samaisa, pārlej pildījumu pāri izlīdzinātajai mīklai un visu pārkaisa ar kanēli.
Kad krāsns ir uzkarsēta līdz 180 grādiem, plātsmaizi var likt cepties uz apmēram 40 minūtēm. Gatavību var pārbaudīt ar koka irbulīti, ja mīkla nelīp pie tā, tad plātsmaize ir gatava.
Kad plātsmaize ir atdzisusi, to var sagrieziet gabaliņos un servēt uz svētku galda.
Labu apetīti!
Ventspils top! pavāre
...mans bērnības dienu sapnis bija kļūt par pavāri/konditori. Ēdiena gatavošana ir mana ikdiena – gan darbs, gan hobijs. Ģimenē mums ir savas tradīcijas un iecienītākās receptes ēdienu pagatavošanā.Mans meistarstiķis ir visa veida saldie ēdieni un konditorijas izstrādājumi. Sekojiet saviem sapņiem un viss Jums izdosies!
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.