>

Skābētu kāpostu zupa

Skābētu kāpostu zupa

Sātīga un sildoša skābētu kāpostu zupa gardām ziemas vakariņām!

Sastāvdaļas
700 g cūkas ribiņu
1 kg dabīgi skābētu kāpostu
2–3 kartupeļi
2 burkāni
2 ēdamkarotes tomātu pastas
1 sīpols
1 tējkarote paprikas pulvera
Cūku tauki cepšanai
Šķipsna čili pulvera (pēc garšas, ja vēlas)
Ūdens
Sauja miežu putraimu
Sāls pēc garšas
Cukurs pēc garšas (skābuma neitralizēšanai)

Katlā sakarsētos cūku taukos (vai eļļā) apcep ribiņas no abām pusēm brūnas. Izceļ apceptās ribiņas no katla un noliek maliņā. Tajos pašos tauciņos apcep sakapātu sīpolu, pēc brītiņa pievieno pusripiņās sagrieztus burkānus. Pacep visu kopā pāris minūtes, tad pievieno tomātu pastu, paprikas pulveri un šķipsnu čili pulvera. Maisot brītiņu vēl apcep un liek klāt skābētos kāpostus. Apmaisot izkarsē, liek atpakaļ katlā apceptos ribiņu gabalus un visu pārlej ar ūdeni tā, lai nosedz un vēl mazliet (jo vēl būs kartupeļi un putraimi). Uzliek katlam vāku un vāra uz vidējas uguns 20 minūtes. Pievieno zupai gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sauju miežu putraimu. Samaisa, pieber sāli pēc garšas un arī cukuru, kas uzlabos garšu, jo tomātu pasta ir diezgan skāba. Uzliek katlam vāku, uzvāra un uz nelielas uguns vāra 20 minūtes. Pagaršo un, ja vajag, vēlreiz pieregulē garšu ar sāli un cukuru.

 

Ziemas garša

Ziemas garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.