>

Kāpostu pīrāgi

Kāpostu pīrāgi

Sastāvdaļas:

  • 1 kg rauga mīklas
  • 700g sagriezts svaigs kāposts
  • 1 sīpols
  • 50g sviests
  • 1 ola
  • sāls

Sīki sakapātus kāpostu sajauc ar sāli, pēc laika nospiež lieko šķidrumu. Liek katliņā sautēties sviestā kopā ar sīki sagrieztiem sīpoliem. Kad kāposti ir mīksti, masu atdzesē un pievieno gabaliņos sagrieztu novārītu olu.

Ir divi pagatavošanas veidi:

1.Gatavo klasiskos pīrādziņus – izrullējot mīklu ar glāzi vai pīrāgu formiņu izspiež aplīšus, uzliek pildījumu un izveido pīrādziņu formu. Liek uz pannas un uz cepampapīra. Atstāj uz 15-20 minūtēm, lai mīkla atkārtoti uzrūgst, pēc tam visu apziež ar sakultu olu.

Liek cepties cepeškrāsnī 200-220 C* apmēram 30 minūtes.

2.Gatavo mīklu sadala divās daļās. Vienu daļu izrullē un izklāj uz cepešpannas uz kuras ir izklāts cepampapīrs. Pa virsu vienmērīgi izkārto kāpostu pildījumu. Izrullē otru daļu mīklas un klāj pāri. Abu daļu malas saspiež kopā un atstāj uz 15-20 minūtēm, lai mīkla atkārtoti uzrūgst, pēc tam visu apziež ar sakultu olu.

Liek cepties cepeškrāsnī 200-220 C* apmēram 30 minūtes. Kad gatavs, tad apziež ar sviestu.

Ņemot par pamatu rauga mīklu, tā pat var gatavot gan zivju, gan rīsu, gan gaļas pildījumus.

Labu apetīti!

 

 

Jekaterina Sprikute

Jekaterina Sprikute

Maltas top! pavāre

Sirdī visu mūžu esmu bijusi konditors, bet par profesiju tā man kļuva tikai 7 gadus atpakaļ. Strādājot par pārdevēju, izlēmu, ka beidzot jāīsteno savs sapnis un hobijs jāpārvērš profesijā. Mans darbības lauks ir mīklas kā visa veida bāze – gan rauga, gan smilšu. Mājās gatavoju dažāda veida sāļos pīrāgus, picas, plātmaizes. 

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.