Svaiga, paliela kāpostgalva
300 g maltas cūkgaļas
80 g rīsu
4 g gaļas garšvielas
1 sīpols
Sāls
Pipari
Dārzeņu buljons
Olīveļļa
Vispirms no kāpostgalvas atdala lapas. Lai to vieglāk izdarītu un lapas neplīstu, kāpostgalvu uz 2 minūtēm iemērc vārošā ūdenī. Tad atdalītās labas blanšē verdošā ūdenī 6 minūtes. Tālāk ar gaļas āmuriņu izdauza plānāku lapas kāta galu.
Pildījumam izvāra rīsus, sajauc ar malto gaļu, pievieno apceptus sīpolus, sāli, piparus, gaļas garšvielu un ar rokām kārtīgi samaisa. Lapas vidū liek apmēram pusotru ēdamkaroti pildījuma un rūpīgi aizloka.
Tīteņus uz pannas nedaudz apcep no abām pusēm, pievieno glāzi buljona, uzliek vāku un sautē uz mērenas uguns 30 minūtes.
Pasniedz ar skābo krējumu, dekorē ar sarkano baziliku.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.