Pankūkas:
5 kartupeļi
3 ēdamkarotes smalki rīvēta Parmas siera
Šķipsna sāls
Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves un cieši nospiež marlē vai citā plānā audumā. Sajauc ar sieru un sāli.
Cep pannā sakarsētā eļļā virs vidēji lielas liesmas no katras puses apmēram minūti.
Krēmīgās sēnes:
50 g šampinjonu (gabaliņos)
50 g krējuma
50 g saldā krējuma
1 ēdamkarote eļļas
1 sakapāta ķiploka daiviņa
Puse sakapātas šalotes
Sāls
Melnie pipari
Timiāns
Pannā sakarsētā eļļā apcep šaloti un ķiplokus. Pievieno sēnes, apcep. Pievieno skābo un saldo krējumu, sāli un piparus. Pievieno timiānu, mirkli pasutina.
Pasniedz uz kartupeļu pankūciņas, pāri kārto mikrozaļumus.
Bekons un oliņa:
50 g bekona
2 paipalu oliņas
1 tējkarote kapātu lociņu
Bekona gabaliņus sagriež mazos gabaliņos un apcep pannā kraukšķīgus. Olas liek verdošā ūdenī un vāra divarpus minūšu. Izzvejo no ūdens un atdzesē ledusaukstā ūdenī.
Uz pankūkas kārto uz pusēm pārgrieztu oliņu, bekona gabaliņus un lociņus.
Diļļu krējums un foreļu ikri:
100 g skābā krējuma
1 ēdamkarote diļļu
1 rīvēts ķiplociņš
Pustējkarote mārrutku
Šķipsna sāls
Sajauc krējumu ar dillēm, ķiploku, mārrutkiem un sāli. Klāj uz pankūkas, pāri kārto karotīti ikru.
Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.