>

Ķirbju biezzupa

Ķirbju biezzupa

Mazliet eļļas un 10 g sviesta cepšanai
1 sīpols
2 ķiplokdaivas
2 nelieli tomāti
1 svaigs čili
1 sarkana paprika
400 g ķirbja, šoreiz šķirne ‘Butternut’
2 vidēji kartupeļi
2 tējkarotes paprikas pulvera
Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
2 ēdamkarotes tomātu pastas

Pasniegšanai
Saldais krējums
Grauzdētas ķirbju sēklas

Zupas katlā ielej eļļu un izkausē sviesta gabaliņu – sviests dos labu garšu, bet eļļa neļaus tam sadegt. Liek cepties sīki sakapātu sīpolu un sakapātas ķiplokdaivas. Maisot apcep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno divus gabaliņos sagrieztus tomātus. Apcep, līdz tie pašķīst, tad pievieno sīki sakapātu čili (bez sēklām, ja vien nevēlas tiešām asu zupu!). Pēc brīža pievieno arī gabaliņos sagrieztu, no sēklām un baltā mīkstuma iztīrītu papriku, kubiciņos sagrieztu ķirbi (šo šķirni droši var ar visu mizu) un sagrieztus kartupeļus. Kārtīgi apmaisa. Pieber paprikas pulveri, sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas, pievieno arī tomātu pastu, samaisa. Pārlej visam karstu ūdeni tā, lai nosedz dārzeņus un vēl mazliet virs. Vāra 15 minūtes uz nelielas uguns, tad zupu sablendē, kādā konsistencē vēlas, – ar maziem dārzeņu gabaliņiem vai pavisam krēmīgu. Lej bļodiņās, pēc vēlēšanās katrai porcijai pārlej šļuciņu saldā krējuma un pārkaisa ar grauzdētām ķirbju sēklām.


!!! Ķirbju sēklas apgrauzdē pannā ar nedaudz neitrālas augu eļļas un sāls – maisot apcep, līdz sēklas kļūst zeltainas un sāk paukšķēt.

 

Rudens garša

Rudens garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.