>

Kuģelis

Kuģelis

600 g nomizotu kartupeļu
150 g bekona (smalki sagriezts)
100 ml silta piena
1 smalki sakapāts sīpols
Sakulta ola
1 tējkarote Vidusjūras garšvielu
Šķipsna sāls
Šķipsna maltu melno piparu
Pāris ēdamkarotes rīvēta siera
Eļļa cepšanai
Karote sviesta cepamtrauka ieziešanai

Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kartupeļus sarīvē un lieko šķidrumu rūpīgi nospiež marlē vai plānā kokvilnas audumā. Pannā apcep bekonu kopā ar pusi sīpolu. Kartupeļiem pievieno atlikušos sīpolus, pielej pienu, pievieno olu, apcepto bekonu un garšvielas. Rūpīgi samaisa. Cepamtrauku ieziež ar sviestu. Ielej kartupeļu un bekona masu. Apklāj ar foliju, cep apmēram 40 minūtes. Noņem foliju, temperatūru palielina līdz 210 grādiem. Pārkaisa ar sieru un cep vēl 5–10 minūtes.

 

Latvijas garša

Latvijas garša

Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.