2 tējkarotes kūpinātas paprikas
1 tējkarote Kajennas piparu
1 tējkarote brūnā cukura
1/2 tējkarotes sāls
1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
1/2 tējkarotes sīpolu pulvera
1/2 tējkarotes maltu melno piparu
3 liellopa krūtiņas gabali
250 g ūdens
120 g cukura
120 g dzērveņu
Olīveļļa
5 g citrona sulas
1 krustnagliņa
Rozmarīnu
Bļodiņā samaisa kūpinātu papriku, Kajennas piparus, sāli, brūno cukuru, ķiploku pulveri, sīpolu pulveri un piparus – šis būs garšvielu maisījums cepetim.
Cepešpannā ar ieklātu foliju vienu otram blakus liek liellopa krūtiņas gabalus. Pārlej ar olīveļļu un pārber ar garšvielu maisījumu. Visu kārtīgi ierīvē gaļā no abām pusēm. Cieši nosedz ar foliju. Cep cepeškrāsnī 160 grādos aptuveni trīs stundas vai līdz gaļa ir mīksta.
Katliņā lej ūdeni, liek cukuru, dzērvenes, citrona sulu, krustnagliņu. Vāra 15 minūtes.
Pasniedz ar dzērveņu mērci un rozmarīnu.
Vietējie svētkos ir kopā pie bagātīga svētku galda. Tāpēc esam sagatavojuši gardas svētku receptes, kuras pagatavot sev un ģimenei.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.