>

Liellopu gaļas burgeri

Liellopu gaļas burgeri

500 g liellopu maltās gaļas
5 g Vusteras mērces
1 sīpols
1 olas dzeltenums
570 g miltu
200 ml piena
100 ml ūdens
170 g majonēzes
50 g sviesta
27 g cukura
3 olas
1 paciņa sausā rauga
Marinēti gurķi
20 g marinētu gurķu sulas
13 g dzelteno sinepju
5 g saldās paprikas
1/2 tējkarotes baltvīna etiķa
1/2 tējkarotes sīpolu pulvera
1/4 tējkarotes ķiploku pulvera
Bekona šķēles
1 liels tomāts
1 sarkanais sīpols
Olīveļļa cepšanai
Salātu lapas
Siers šķēlēs
Sezama sēklas
Sāls
Pipari

Liellopu maltajai gaļai pievieno Vusteras mērci, smalki sakapātu sīpolu, olas dzeltenumu, 3 g sāls un 3 g piparu. Visu ar rokām kārtīgi samīca, veido kotletes. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek saldētavā uz 20 minūtēm.
Gatavo mīklu burgermaizītēm. Bļodā ieber 300 g miltu, 1 paciņu sausā rauga, 14 g cukura, 1/2 tējkarotes sāls, siltu pienu, siltu ūdeni, izkausētu sviestu un 1 olu. Visu kārtīgi samaisa, pievieno vēl 270 g miltu un mīca līdz mīklas konsistencei. Mīklu sadala piecās vienādās daļās, izveidojot apaļas burgermaizītes. Cepešpannā liek cepampapīru, iesmērē ar sviestu. Uzliek burgermaizītes un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam pārklāj tās ar olas dzeltenumu un pārkaisa ar sezama sēklām. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 15 minūtes.
Kamēr maizītes cepas, pagatavo mērci burgeriem. Bļodā ieber 40 g smalki sagrieztu marinētu gurķu, majonēzi, dzeltenās sinepes, marinēto gurķu sulu, saldo papriku, baltvīna etiķi, 2 g sāls, 3 g piparu, sīpolu pulveri, ķiploku pulveri, 13 g cukura un visu kārtīgi samaisa.
Uz pannas apcep bekona šķēles. Pēc tam cep gaļas kotletes, vispirms apcep vienu pusi 6 minūtes, tad apgriež otru pusi, uzliekot virsū vāku, cep 6 minūtes, beigās uzliek virsū siera šķēli.
Kad maizītes izcepušās, tās pārgriež horizontāli uz pusēm un veido burgeru. Vispirms uz maizītes klāj mērci, tad liek salātlapu, pēc tam rupji sagrieztus sarkanos sīpolus, atkal mērci, tad tikko izcepto gaļas kotleti ar siera šķēli, tomāta šķēli, bekonu, marinētā gurķa šķēlītes, atkal mērci un visbeidzot uzliek burgermaizītes augšdaļu un nedaudz piespiež. Lai labi garšo!

 

Vasaras garša

Vasaras garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.