400 g miltu
400 g maltas cūkgaļas
160 ml auksta ūdens
1 baltmaizes šķēle
1 sīpols
1 ola
2 ēdamkarotes eļļas
Sāls
Pipari
Bļodā miltiem pievieno, ūdeni, olu, sāli, eļļu un mīca ar rokām, līdz izveidojas mīkla. Atsevišķā bļodā gaļu kārtīgi sajauc ar saplucinātu baltmaizes šķēli, smalki sarīvētu sīpolu, sāli un pipariem.
Galdu pārkaisa ar miltiem, sagatavoto mīklu plāni izveltnē. Ar glāzi mīklā izveido aplīšus. Aplīšu vidiņā liek pustējkaroti sagatavotās maltās gaļas. Aplīšus pārloka uz pusēm un aizspiež maliņas. Kad pelmeņi sagatavoti, liek vārošā ūdenī un vāra 20 minūtes. Pasniedz ar skābo krējumu.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.