>

Makaroni ar šķiņķa mērci

Makaroni ar šķiņķa mērci

500 g makaronu
250 g šķiņķa
250 ml saldā krējuma
100 g rīvēta siera
15 g sāls
2 ķiploka daiviņas
2 g piparu
Kubiņš sviesta
Zaļumi dekoram

Katlā uzvāra 5 litrus ūdens, pievieno makaronus un 13 g sāls. Vāra, kā norādīts uz paciņas.
Kamēr vārās makaroni, pannā izkausē kubiņu sviesta, pievieno kubiņos sagrieztu šķiņķi, smalki sagrieztas ķiploka daiviņas un apcep. Pievieno saldo krējumu, 2 g sāls un piparus. Kad sāk burbuļot, pievieno rīvēto sieru. Maisa, līdz siers izkūst un mērce gatava.
Makaronus kārto uz šķīvja, pārlej ar mērci un dekorē ar zaļumiem.

 

Vasaras garša

Vasaras garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.