>

Siera kūka ar brūklenēm

Siera kūka ar brūklenēm

Krēmīgs pildījums, gards cepumu mīklas ietvars un brūkleņu rūgtenā nots – svētku sapņu kūka

Sastāvdaļas
(24–26 cm diametra apaļai metāla formai ar noņemamām malām)
Pamatnei
300 g cepumu (Selga vai citu labi drūpošu)
180 g sviesta
Pildījumam
600 g iebiezinātā piena ar cukuru (1,5 kārbas)
375 g svaigā krēmsiera
10 g (2 tējkarotes) želatīna
1 liels citrons
1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
Dekoram
Brūklenes vai citas ogas (var arī saldētas un atlaidinātas)

Saberztiem cepumiem pievieno mīkstu sviestu un samīca viendabīgā masā. Cepumu un sviesta masu ar pirkstiem vienmērīgi izklāj cepamajā formā, izveidojot 2–3 cm maliņas. Formu uz 30 minūtēm liek ledusskapī, lai atdziest un mazliet sacietē. Bļodā iejauc kūkas pildījumu – svaigo krēmsieru sakuļ ar iebiezināto pienu, pievieno citrona sulu un miziņas, visu samaisa krēmīgā masā. Trauciņā sajauc četras ēdamkarotes auksta ūdens ar želatīnu un 10 minūtes uzbriedina. Tad maisot želatīnu pasilda karstā ūdens peldē, līdz tas pilnībā izkūst. Izkusušajā želatīnā liek trīs ēdamkarotes pildījuma masas, samaisa un pievieno pārējam kūkas pildījumam. Visu rūpīgi vēlreiz samaisa, lej atdzesētajā kūkas formā uz cepumu pamatnes, pārsedz ar foliju un liek uz trim stundām ledusskapī, lai sastingst. Ja kūku vajag gatavu ātrāk, var ievietot uz kādu laiku saldētavā. Dekorē ar brūklenēm.

 

Ziemas garša

Ziemas garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.