220 g sviesta
4 olu dzeltenumi
20 g vaniļas cukura
400 g pilnpiena biezpiena
180 ml saldā krējuma
100 g pūdercukura
50 g žāvētu aprikožu
50 g žāvētu rozīņu
50 g mandeļu
lina vai marles auduma gabals
Apgrauzdē riekstus un sasmalcina.
Vismaz vienu stundu karstā ūdenī vai rumā mērcē žāvētus augļus. Tad sagriež mazākos gabaliņos.
Bļodā saputo sviestu. Pievieno olu dzeltenumus, pūdercukuru un vēlreiz saputo. Tad iemaisa biezpienu. Tad iemaisa viegli putotu saldo krējumu, žāvētos augļus un riekstus.
Ieklāj marli bļodā un piepilda ar masu. Marli aizver ciet, uzliek mazu bļodiņu, šķīvi un apgriež otrādi.
Liek ledusskapī uz 12-24 stundām.
Klasiski Lieldienu ēdieni, olu krāsošana dabīgiem līdzekļiem, olu receptes pēcsvētku laikam. Receptes ikvienam, kas vēlas padarīt svētku galdu košu un bagātīgu.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.