>

Pildīts ķirbītis

Pildīts ķirbītis

Sātīgas pusdienas garantētas – cepeškrāsnī cepts ķirbis, kuru var ēst ar visu mizu, un aromātisks, pikants gaļas un siera pildījums!

Sastāvdaļas
1 cepšanai piemērots ķirbis (ap 1 kg, piemēram, Hokaido ķirbītis)
300 g liesas maltās gaļas
300 g sablendētu konservētu tomātu savā sulā
80 g fetas siera
30 g sarīvēta Holandes siera (vai Čedaras, Tilzītes)
4–6 ēdamkarotes kapātu pētersīļu un kinzas
2 ķiplokdaiviņas
2 tējkarotes cukura
1 sīpols
Mazliet eļļas cepšanai
Sāls pēc garšas
Šķipsna čili pulvera

Izvēlas ķirbīti, kurš stāv stabili un negāžas. Sagatavo pildīšanai: nogriež augšdaļu kā cepurīti, iztīra viduci no sēklām un, ja nepieciešams, izgrebj arī nedaudz mīkstuma. Pannā sakarsētā eļļā cep sakapātus sīpolus caurspīdīgus. Pievieno malto gaļu un maisot cep pāris minūtes. Pievieno sīki sakapātu ķiploku (vai izspiež caur spiedni), pēc brīža – konservētos tomātus un gana daudz sīki sagrieztu zaļumu (kinzu, pētersīļus var kapāt un pievienot ar visiem kātiem – tie dos labu garšu). Maisot visu pasautē un cep pāris minūtes. Pēc garšas pievieno sāli (nepārspīlē, jo sāļš būs arī fetas siers), šķipsnu čili pulvera vai pārslu, kā arī cukuru, lai neitralizētu tomātu skābumu.
Saceptajai gaļai pievieno sadrupinātu fetas sieru un pusi Holandes siera, samaisa. Gaļas masu pilda izgrebtajā ķirbī, pa virsu, cik vieta atļauj, uzkaisa rīvēto sieru. Uzliek ķirbim iepriekš nogriezto vāciņu, atrodot precīzu vietu, lai piegulst. Ievieto ķirbi cepamformā ar maliņām (ja nu cepoties kas iztek) un cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 40 minūtes, līdz ķirbis no ārpuses vietām sāk brūnēt. Pasniedz, sagrieztu gabalos, piedevās labi der vārīti rīsi.

 

Ziemas garša

Ziemas garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.