1,6 kg plūmju (var dažādās krāsās)
1 l ūdens
500 g cukura
Tīras, nebojātas plūmes sadursta ar dakšiņu – tas palīdzēs sīrupam labāk ietiekties augļos un arī izvilkt no plūmēm labumus. Sadurstītās plūmes liek katliņā un blanšē, pārlejot ar verdošu ūdeni un 3 minūtes paturot tajā. Tad ūdeni nolej.
Sagatavo tīras, sterilas burkas, kurās savieto plūmes – liek brīvi, necenšoties iespiest.
Pagatavo cukura sīrupu. Katlā lej 1 litru karsta ūdens, pieber 500 gramu cukura un maisot uzvāra. Uz nelielas uguns vāra, līdz cukurs pilnībā izšķīdis. Verdošu cukura sīrupu pārlej plūmēm burkās tā, lai augļi būtu nosegti. Burkas aizvāko. Atdzisušas var glabāt kādu laiku ledusskapī, ja vēlas ilgāk, uz ziemu, tad labāk izvēlēties burkas ar klasiskiem vāciņiem un pēc aizvākošanas pasterizēt.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.