>

Pupiņu biezzupa

Pupiņu biezzupa

500 ml liellopa buljona
200 g izmērcētu pupiņu
2 burkāni (sagriezti gabaliņos)
1 sīpols (sagriezts salmiņos)
Pētersīļa sakne (sagriezta gabaliņos)
2 laurlapas
2 ēdamkarotes kapātu pētersīļu un vēl nedaudz pasniegšanai
1 tējkarote melno piparu
Šķipsna sāls
Olīveļļa apcepšanai
Skābais krējums pasniegšanai

Zupas katlā virs vidēji lielas liesmas pāris ēdamkarotēs olīveļļas apcep burkānu, pētersīli, sīpolu, ik pa brīdim apmaisot. Pievieno pupiņas, apmaisa. Pielej karstu buljonu. Samazina liesmu līdz minimumam, uzliek vāku un vāra, līdz pupiņas mīkstas (apmēram 20 minūtes). Katla saturu ar rokas blenderi sablendē, pēc vēlēšanās daļu pupiņu atstājot veselas. Pievieno laurlapas, piparus, sāli un pētersīļus. Turpina vārīt vēl piecas minūtes.
Pasniedz ar skābo krējumu un sakapātiem pētersīļiem.

 

Latvijas garša

Latvijas garša

Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.