>

Pupiņu sautējums

Pupiņu sautējums

Dubulta kārtainās mīklas plāksne
1 sakapāts sīpols
1 neliels sagriezts burkāns
Puse smalki sagriezta selerijas kāta
Šķipsna malta kumīna
Šķipsna malta koriandra
200 g vārītu pupiņu
150 g mednieku desiņu (gabaliņos)
100 ml saldā krējuma
80 g ķirbja
1 ēdamkarote tomātu pastas
Neliela sauja šampinjonu

2 ēdamkarotes rīvēta siera
Šķipsna sāls
Timiāna un rozmarīna zariņš
Sakulta ola pārziešanai

Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Mīklu izrullē un izgriež, lai tā nosegtu cepamtrauka virsmu. Cepamtraukā ēdamkarotē eļļas apcep sīpolu, burkānu un seleriju kopā ar kumīnu un koriandru. Pievieno desiņas, apmaisa un pāris mirkļu apcep. Iejauc šampinjonus un ķirbi. Visbeidzot iemaisa pupiņas. Pievieno tomātu pastu, saldo krējumu, sāli un sieru. Apmaisa. Virspusē liek pa timiāna un rozmarīna zariņam. Trauku pārklāj ar mīklu, maliņas cieši nostiprina. Pārziež ar sakultu olu. Cep apmēram 20 minūtes.

 

Latvijas garša

Latvijas garša

Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.