Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Sviestu sasilda līdz istabas temperatūrai, tad saputo ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru. Pēc tam pa vienai pievieno piecas olas, nepārtraukti kuļot. Visu puto, līdz cukurs ir izkusis, tad pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un visu kārtīgi izmaisa līdz masa viendabīga. Tad no mīklas piciņām veido kliņģerīšus: izvirpina desiņas un izveido kliņģerīšu formu. Visu kārto uz cepešpannas, uz cepampapīra un apsmērā ar sakultu olu. Uzsilda krāsni līdz 180C un cep līdz tie gatavi – apmēram 30-40 minūtes. Kad kliņģerīši atdzisuši pārkaisa tos ar cukuru.
Labu apetīti!
Smiltenes top! pavāre
Dzīvoju un strādāju Smiltenē un esmu sava novada patriote. Pavāra profesijā strādāju kopš 1977.gada – kopš bērnības ir paticis viss kas saistīts ar ēst gatavošanu. Viss labāk padodas gatavot klasiskos latviešu ēdienus -dažāda veida gaļas un zupas. Ziemā savai ģimenei gatavoju klasisko skābu kāpostu zupa – tā ir gan sātīga, gan arī sasildīs aukstajā ziemas laikā.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.