>

Saldo kartupeļu sacepums

Saldo kartupeļu sacepums

100 g plāni sagriezta salami
100 g kausēta sviesta
3 saldie kartupeļi
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 ābols
1 tējkarote ingvera
1 ēdamkarote cukura sīrupa
1 ēdamkarote muskovado cukura
Neliela sauja rozīņu
Neliela sauja kapātu valriekstu
Pustējkarote kanēļa
Nažagals muskatrieksta

Krāsni uzkarsē līdz 180 ºC. Apaļu cepamtrauku ietauko. Kartupeļus plāni, plāni sagriež (vislabāk – izmantojot mandolīnu). Cieši kārto cepamtraukā, veidojot spirāli. Ābolus un salami sagriež plānos pusmēnešos. Sprauž starp kartupeļiem. Pārkaisa ar rozīnēm un riekstiem. Pārlej olīveļļu. Pārklāj ar foliju. Cep krāsnī apmēram 30 minūtes.
Izņem kārtojumu un liesmu palielina līdz 220 ºC. Sajauc sviestu, sīrupu, cukuru un garšvielas un dāsni pārziež sacepumam. Liek atpakaļ krāsnī un cep neapklātu vēl 10 minūtes. Pasniedz karstu.

 

Ziemassvētkus gaidot

Ziemassvētkus gaidot

Vietējie svētkos ir kopā pie bagātīga svētku galda. Tāpēc esam sagatavojuši gardas svētku receptes, kuras pagatavot sev un ģimenei.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.