>

Sāļie kliņģerīši

Sāļie kliņģerīši

Siera kliņģerīši:

Nepieciešams:

-          600 g kviešu milti

-          200 g rīvēta cietā siera

-          300 g margarīna

-          1/2 sodas

-          300ml piena

-          Šķipsniņa sāls

-          ola kliņģerīšu pārsmērāšanai

-          ķimenes

Uzsilda margarīnu istabas temperatūrā.

Kopā sajauc rīvēto sieru ar miltiem, sāli un sodu, pievieno margarīnu. Visu kārtīgi samīca. Pievieno pienu un vēlreiz visu kārtīgi samīca. Sagatavoto mīklu uz 2h ieliek ledusskapī. Pēc tam mīklu sadala vienādos gabaliņos, veido kliņģerīšus. Liek uz plāts un pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar ķimenēm. Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem un liek cepties, līdz kliņģerīši kļūst zeltaini brūni.

Labu apetīti!

Sāļie kliņģerīši

Inese Strazdiņa

Smiltenes top! pavāre

Mana pilsēta ir Smiltene, jo šeit ir gan manas mājas, gan mans darbs. Pavāra profesiju par savu saucu jau kopš 1980.gada. Gadu gaitā rutīna nav iestājusies it nemaz, jo mans darbs ir mana sirdslieta. Otra mana aizraušanās ir grāmatvedība un labs pavārs bez tās nemaz nevar iztikt –tā nepieciešama gan recepšu precizitātē, gan kalkulējot izmaksas.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.