>

Sarkanbaltsarkanā kūka

Sarkanbaltsarkanā kūka

Kūkas forma: 25 cm

Sausās sastāvdaļas
400 g izsijātu miltu
10 g kakao
5 g dzeramās sodas
Šķipsna sāls

Šķidrās sastāvdaļas
330 g pūdercukura
250 ml paniņu
250 ml augu eļļas
115 g mīksta sviesta
2 olas
2 ēdamkarotes šķidras sarkanās pārtikas krāsas
1 tējkarote galda etiķa
1 tējkarote vaniļas cukura

Krēmam
400 g laba krēmsiera
300 g pūdercukura
120 g sviesta
1 tējkarote vaniļas cukura

Dzērvenes dekorēšanai

Rūpīgi sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, kakao, sodu un sāli. Atsevišķā lielā traukā ar mikseri sajauc pūdercukuru un sviestu, līdz iegūst viendabīgu, mitrām smiltīm līdzīgu masu. Izmantojot mikseri, pa vienai pievieno olas. Visbeidzot pievieno eļļu, etiķi, vaniļu, paniņas, kā arī pārtikas krāsu. Rūpīgi sajauc, līdz iegūta viendabīga masa. Iejauc sausās sastāvdaļas, samaisa. Cep 180 grādos apmēram 30 minūtes, līdz koka irbulītis, iedurts kūkas viducī, ir sauss.
Pa to laiku ar mikseri sajauc krēmsieru un sviestu. Turpinot kulšanu, pa daļām pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Gatavam, atdzesētam biskvītam apgriež sānu maliņas un virspusi. Horizontāli pārgriež uz pusēm. Apakšējo daļu apziež ar trešo daļu atdzesēta krēma.
Uzliek augšējo daļu – tās virspusi un kūkas malas apziež ar atlikušo krēmu
Dekorē ar sadrupinātām biskvīta maliņām un dzērvenēm.

 

Svinam Latviju!

Svinam Latviju!

Novembris iezīmē gada vispatriotiskāko laiku. Tas mums, kā vietējo uzņēmēju veikalu tīklam ir īpaši būtisks. Šajos visnotaļ sarežģītajos laikos ir svarīgi uzturēt stipru mūsu patriotisko garu un turpināt labi aizsāktās tradīcijas, kuras spēcina mūsu prātus un garu. Īpaši tematiskam svētku galdam veikalu tīkls “top!” piedāvā izmēģināt īpaši latviskas receptes.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.