500 g rauga mīklas
150 g stingra mocarellas siera (sagriezts nelielos gabaliņos)
100 g izkausēta sviesta
50 g smalki rīvēta Parmas siera
2 sarīvētas ķiploka daiviņas
1 ēdamkarote kapātu pētersīļu
1 ēdamkarote rozmarīna
Šķipsna sāls
Krāsni uzkarsē līdz 200 ºC. Cepamplāti izklāj ar cepampapīru.
Mīklu saveļ bumbā, sadala astoņās daļās. Katru nedaudz izrullē un sadala vēl četrās daļās. Katrā iespiež pa mocarellas gabaliņam un saveļ ciešā bumbiņā.
Kārto uz ietaukotas cepamplāts, veidojot eglīti. Pārklāj ar ietaukotu pārtikas plēvi un atstāj pusstundu istabas temperatūrā.
Sajauc sviestu, ķiplokus, rozmarīnu, pētersīļus un sāli. Divas trešdaļas sviesta maisījuma pārziež eglītei. Cep apmēram 20 minūtes. Izņem no krāsns un pārziež ar atlikušo sviestu, pārkaisa Parmas sieru un iešauj krāsnī vēl uz dažām minūtēm.
Vietējie svētkos ir kopā pie bagātīga svētku galda. Tāpēc esam sagatavojuši gardas svētku receptes, kuras pagatavot sev un ģimenei.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.