>

Latvijas siļķe kažokā

Latvijas siļķe kažokā

Nepieciešams (4 tornīšiem):

Konditorejas apļi 10 cm diametrā

200 g majonēzes
200 g krēmsiera
100 g krējuma
8 olas
4 kartupeļi
4 vidēji burkāni
4 brangas Matjē siļķu filejas
4 bietes
1 liels, skābs, ciets ābols
1 ēdamkarote mārrutku
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu

Kartupeļus, burkānus un bietes novāra, nomizo un sarīvē. Olas cieti novāra un sarīvē. Ābolu sarīvē. Siļķes sakapā.
Pagatavo mērci, sajaucot majonēzi, krējumu, mārrutkus un sāli.
Kārto tornīšus. Klāj rīvētos kartupeļus un ar karoti piespiež. Pārklāj ar daļu mērces. Tālāk klāj burkānus un olas, piespiež un pārklāj ar mērci. Pēc tam klāj siļķi un ābolu, atkal pārklāj ar mērci. Visbeidzot tornīti pārklāj ar bietēm.
Atlikušajai mērcei pievieno pētersīļus un krēmsieru – tik daudz, lai iegūtu stingru krēmu. To sapilda konditorejas maisiņā un tornīša virspuses vidū ievelk baltu joslu – kā karogā.

 

Svinam Latviju!

Svinam Latviju!

Novembris iezīmē gada vispatriotiskāko laiku. Tas mums, kā vietējo uzņēmēju veikalu tīklam ir īpaši būtisks. Šajos visnotaļ sarežģītajos laikos ir svarīgi uzturēt stipru mūsu patriotisko garu un turpināt labi aizsāktās tradīcijas, kuras spēcina mūsu prātus un garu. Īpaši tematiskam svētku galdam veikalu tīkls “top!” piedāvā izmēģināt īpaši latviskas receptes.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.