2 steika gaļas sķēles
sāls pēc garšas
pipari pēc garšas
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes sviesta
2 ķiploka daiviņas
3-4 timiāna zariņi
½ cukini
4-5 vārīti jaunie kartupeļi
5 cherry tomāti
paprika
Izņem steika gaļu no ledusskapja un vismaz 30 minūtes ļauj tam uzsilt līdz istabas temperatūrai.
Steikam pievieno sāli un piparus un ierīvē no abām pusēm.
Pannai pievieno olīveļļu un uzkarsē līdz augstai temperatūrai. Lai iegūtu asiņainu steiku, cep 1-2 minūtes no katras puses. Vidēji asiņainu 2-3 minūtes no katras puses. Vidēji ceptu 3-4 minūtes no katras puses. Labi izceptu 4-5 minūtes no katras puses.
Kad atlikusi pēdējā cepšanas minūte, pannā pievieno sviestu, ķiploka daiviņas un timiāna zariņus, gaļu apslaki ar izkusušo sviestu.
Steiku atpūtina vismaz 3-4 minūtes pirms pasniegšanas.
Pagatavo dārzeņus - uz pannas kārto cukini šķēles, uz pusēm pārgrieztus tomātus, uz pusēm pārgrieztus vārītus kartupeļus un paprikas šķēles un cep līdz dārzeņi gatavi.
Gaļu pasniedz ar dārzeņiem.
Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.