>

Krāsnī cepta svētku karpa

Krāsnī cepta svētku karpa

Vienkārša, bet ļoti garšīga recepte krāsnī ceptai karpai ar kartupeļiem un ķirštomātiņiem piedevās

Sastāvdaļas
Iztīrīta vesela karpa (ap 1,5 kg)
3 citrona šķēlītes
Svaigi malti melnie pipari
Zaļumu un citronu sviestam
100 g mīksta sviesta
1 ķiplokdaiviņa
Svaigi spiesta sula no puscitrona
Sāls, pipari
Sauja sīki sakapātu diļļu
Sauja diļļu kātu (var ar visiem zaļumiem)
Piedevām
Nelieli jaunie kartupeļi (daudzums atkarīgs no tā, cik pannā blakus zivij atliek vietas)
Olīveļļa apviļāšanai
Pāris ķirštomātiņu ķekaru
Sāls un pipari pēc garšas

Iztīrītu karpu sagriež porcijas lieluma gabaliņos un liek uz cepešpannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Pagatavo zaļumu un citronu sviestu: mīkstam sviestam pievieno spiednē izspiestu ķiplokdaivu, svaigi spiestu sulu no puscitrona, sīki sakapātas dilles, sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas. Rūpīgi samaisa. Diļļu kātus sagriež parupjos gabalos un saber atsevišķā bļodiņā.
Zivs gabaliņus no ārpuses un iekšpuses iesmērē ar zaļumu sviestu. Sagrieztos diļļu kātus sabāž zivs iekšpusē, pa virsu zivij uzliek trīs citrona šķēlītes, pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
Lielā bļodā ber nomazgātus un nosusinātus jaunos kartupeļus ar visu miziņu (vēlams, lai kartupeļi ir līdzīga lieluma; ja kāds ir lielāks, to pārgriež gareniski uz pusēm). Pievieno sāli un piparus, pielej krietnu šļuku olīveļļas un ar rokām apmaisa kartupeļus, lai visiem tiek eļļa un garšvielas. Apviļātos kartupeļus savieto līdzās karpai uz cepešpannas. Pāri pannai pārloka alumīnija foliju – uzmanīgi, lai folija nesaskartos ar citroniem, jo skābes sastapšanās ar foliju nav vēlama veselībai. Pannu šauj 200 grādu karstā cepeškrāsnī pa vidu un cep 30 minūtes. Tad noņem foliju un turpina cept vēl 10 minūtes. Tikmēr pannā sakarsētā olīveļļā viegli apcep pāris ķekarus ķirštomātiņu. Izņem no krāsns gatavo zivi ar kartupeļiem un pasniedz galdā kopā ar ceptajiem ķirštomātiņiem.

 

Ziemas garša

Ziemas garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.