>

Tomātu gulašzupa

Tomātu  gulašzupa

Sastāvdaļas: 

  • 4 svaigi, ļoti gatavi tomāti vai 400g konservēti tomāti savā sulā, bez mizas
  • 1 liela sarkanā paprika
  • 2 lieli sīpoli
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • 400 g liellopa gaļa
  • 2 tējkarotes malta paprikas pulvera
  • 1 tējkarote kumina
  • Dažas nelielas lauru lapas
  • Šķipsniņa kaltēta timiāna
  • Pēc garšas sāls, cukurs, malti melnie pipari
  • Gatavs buljons vai buljona kubiņš
  • Zaļumi un/vai skābais krējums dekorēšanai

 

Recepte:

Ja izmanto  svaigos tomātus, tad tos noblanšē un sagriež sīkāk, ja konservētos, tad tos sagriež sīkāk. Sīki sagriež sīpolus un ķiplokus, papriku. Gaļu sagriež vienādos gabaliņos un lieka cepties katlā, tad pievieno visus dārzeņus, sīpolus, ķiplokus un visu labi apcep. Pārlej ar gatavo buljonu, pievieno garšvielas, lauru lapas un uz lēnas uguns vāra 1 – 1,5 stundu. Ja vēlas, tad gulašzupu var pasniegt ar pārkaisītiem zaļumiem un skābo krējumu.

Labu apetīti!

Lolita Sļusareva

Lolita Sļusareva

Ogres top! pavāre

Droši varu teikt to, ka pavāra profesija ir mans aicinājums. Esmu dzīvē mēģinājusi mainīt profesijas, bet mans īstais aicinājums vienmēr ir saucis atpakaļ. Savā darbā novērtēju pircēju izvēli. Man patīk, ka mūsu pircējs ir radošs un novērtē arī jaunumus. Jaunas idejas cenšamies realizēt jau laicīgi pirms svētkiem, lai pircējs sajūt svētku noskaņu. Mājās gatavoju tā, lai visiem garšo – pamatā tradicionāli, bet radošajam garam ļauju izpausties darbā.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.