>

Tomātu krēmzupa

Tomātu krēmzupa

1,5 - 2 kg tomātu
1 sarkana paprika
1 zaļa paprika
2 selerijas kāti
6 ķiploka daiviņas
2 sīpoli
½ čili
2 tējkarotes kaltētas raudenes
1 sauja svaiga bazlika
500 ml dārzeņu buljona
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
4 ēdamkarotes olīveļļas cepšanai

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
4 daļās sagriež tomātus un papriku. Cepampannu pārklāj ar cepampapīru un virsū liek tomātus, papriku un nemizotas ķiploka daiviņas. Pārber sāli un piparus, visu pārslaka ar olīveļļu. Cep cepeškrāsnī 20-25 min.
Katliņā liek apcepties sakapātu sīpolu, čili un sagrieztus selerijas kātus 3-4 minūtes.
Tad katliņā pievieno cepeškrāsnī saceptos dārzeņus un nolobītas ķiploka daiviņas. Klāt liek oregano, baziliku, raudeni un buljonu. Vāra 10 minūtes. Zupu sablendē ar rokas blenderi.
Pasniedz ar zaļumiem un sirds formas grauzdiņu.

 

Valentīndienas svētku galds

Valentīndienas svētku galds

Valentīndiena ir īpaši piemērota mīļo lutināšanai ar sirsnīgiem ēdieniem. Šajos svētkos izmēģini veikalu top! piedāvātās receptes.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.