>

Tomātu pīrāgs

Tomātu pīrāgs

260 g miltu
250 g rikotas siera
120 g skābā krējuma
110 g sviesta
45 g Čedaras siera
7 vidēja lieluma dažādu krāsu tomāti
3 olas
1 sīpols
1 tējkarote svaiga timiāna
1 tējkarote medus
Baziliks
Sāls
Pipari
Olīveļļa

Palielā bļodā ieber miltus, 25 g smalki rīvēta Čedaras siera, 1 tējkaroti sasmalcināta svaiga timiāna, 110 g mazos gabaliņos sagriezta vēsa sviesta un ar rokām samīca drumstalās. Pievieno 2 olas, 1 ēdamkaroti auksta ūdens un turpina mīcīt, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Izrullē plānu mīklu un ieklāj apaļajā 28 cm cepamtraukā, liek ledusskapī uz 20 minūtēm. Tad izņem no ledusskapja un pārklāj ar saburzītu cepampapīru. Ieber cietās pupiņas slogam (var izmantot arī ko citu) un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes.
Pildījumam bļodā ieber sagrieztu sīpolu, 20 g smalki sarīvēta Čedaras siera, sagrieztu baziliku, sagrieztu timiānu, 1 tējkaroti medus, 3 ēdamkarotes olīveļļas, sāli un piparus pēc garšas, 1 olu, 120 g skābā krējuma un kārtīgi samaisa.
Citā bļodā 4 sagrieztus tomātus sajauc ar rikotas sieru.
Kad mīkla izcepusies, noņem cepampapīru ar pupiņām. Pievieno un izlīdzina tomātus ar rikotas sieru. Pa virsu lej sagatavoto pildījuma masu, vienmērīgi izlīdzina. Pīrāga virsmu pārklāj ar dažādu krāsu šķēlēs sagrieztiem tomātiem. Viduci pārber ar bazilika lapiņām un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes. Tad pārkaisa ar rīvētu Čedaras sieru un cep vēl 10 minūtes. Dekorē ar bazilika lapiņām.

Vasaras garša

Vasaras garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.