200 g konservēta tunča eļļā
3 ēdamkarotes labas, biezas majonēzes
1 sarkanais sīpols (puse sakapāta, otra – plānos salmiņos)
2 smalki sagriezti selerijas kāti
2 ēdamkarotes kaperu (var aizvietot ar sakapātiem pipargurķīšiem)
1 tējkarote sarīvētas citrona miziņas
Stingras, kraukšķīgas salātlapas laiviņām
Puscitrona sula
Liela šķipsna sāls
Liela šķipsna melno piparu
Neliela sauja rupji kapātu diļļu
Sāls un pipari pārkaisīšanai
Lielā salātu traukā sajauc sakapātos sīpolus, citrona miziņu, sulu, sāli, piparus un ļauj piecas minūtes ievilkties.
Pievieno seleriju, pusi diļļu, majonēzi un tunci. Kārtīgi samaisa. Salātus kārto salātlapu laiviņās, pārkaisa ar pipariem, sīpolu salmiņiem, atlikušajām dillēm un kaperiem. Pēc garšas pārkaisa sāli un piparus.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.