500 ml ūdens
150 g ievārījuma
100 g mannas
80 g cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
Pustējkarote ingvera pulvera
Katliņā uzkarsē ūdeni, pievieno ievārījumu un cukuru, kā arī vaniļas cukuru un ingveru. Maisot karsē, līdz uzvārījies. Turpinot maisīt (vislabāk ar putojamo slotiņu), lēnā tērcītē pievieno mannu. Noņem no uguns, maisa, līdz masa uzbriedusi. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, tad sakuļ gaisīgās putās. Pasniedz vēsu ar vaniļas mērci.
Vaniļas mērcei
500 ml trekna piena
2 olu dzeltenumi
2 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Liek malā. Karstumizturīgā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa gaisīga un gaiša. Turpinot maisīt, lēnā tērcītē pievieno karsto pienu. Iejauc vaniļas cukuru. Virs karsta ūdens tvaikiem masu turpina maisīt vēl dažas minūtes, līdz tā nedaudz sabiezējusi.
Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.