>

Mīkstās vafeles ar saldo un sāļo topingu

Mīkstās vafeles ar saldo un sāļo topingu

300 g miltu
300 ml piena
180 g sviesta
70 cukura
2 olas
1 tējkarote cepampulvera
Šķipsna sāls
Šķipsna vaniļas cukura

Bļodā ieber miltus, cukuru, sāli, cepampulveri un samaisa. Katliņā izkausē sviestu, pievieno olu dzeltenumus, pienu, vaniļas cukuru un izmaisa. Katliņa saturu pielej klāt miltu masai un kārtīgi samaisa līdz viendabīgai mīklai. Pievieno saputotus olu baltumus un iecilā mīklā. Vafeles cep vafeļu pannā zeltaini brūnas. Pasniedz ar saldo topingu – ogām un izkausētu šokolādi, apceptiem banāniem un ievārījumu, saldējumu. Pārkaisa ar pūdercukuru. Var izmantot arī citas piedevas – putukrējumu, kļavu sīrupu u. c.
Ne mazāk garšīgas vafeles būs ar sāļām piedevām. Var pasniegt ar sāļo topingu – tunci vai siera salātiem, avokado masu, tomātu, gurķa ripiņām, olu un bekonu.

Pavasara garša

Pavasara garša

Receptes veselīgam ēdienam pavasarī! Neaizmirstiet rūpēties par to, lai uzturs būtu bagātīgs un daudzveidīgs un nebaidieties ļaut vaļu fantāzijai virtuvē!

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.