>

Veģetārā lazanja

Veģetārā lazanja

Sātīga un sierīga veģetārā lazanja ar baklažānu, papriku un zaļumiem

Sastāvdaļas
(20 x 26 cm cepamtraukam)
9 lazanjas plāksnes
2 mocarellas bumbas (2 x 125 g)
30 g rīvēta cietā siera (beigās pa virsu)
Cepto dārzeņu kārtai
1 mazs baklažāns
1 sarkana paprika
1 neliels sīpols
1 mazā kārba konservētu tomātu savā sulā
2 ķiplokdaiviņas
2 ēdamkarotes svaigu sakapātu pētersīļu
2 šķipsnas cukura
1 ēdamkarote tomātu pastas
1 ēdamkarote sviesta
Sāls pēc garšas
Eļļa cepšanai
Šķipsna sāls
Šķipsna svaigi rīvēta muskatrieksta
Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Siera masai
250 g rikotas siera
30 g rīvēta cietā siera
2 ēdamkarotes skābā krējuma
1 ola
Krietna šķipsna kaltēta oregano
Šķipsna sāls
Svaigi malti melnie pipari

Baklažānu sagriež mazos kubiņos, papriku mazos gabaliņos, sīpolu, ķiplokus un pētersīļus smalki sakapā. Pannā sakarsē eļļu un izkausē ēdamkaroti sviesta. Ber uz pannas sagrieztos baklažānus, maisot cep divas minūtes. Pievieno sagriezto papriku, šķipsnu sāls, maisot cep pāris minūtes. Ņem nost no pannas, pārliek uz šķīvja. Tajā pašā pannā lej mazliet eļļas un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno ķiplokus, maisot apcep, pieber pētersīļus, apcep. Tad pievieno tomātu pastu un sablendētus konservētos tomātus savā sulā, samaisa. Pieber sāli un cukuru pēc garšas, samaisa un uzvāra. Pievieno iepriekš apceptos baklažānus un papriku, samaisa, uzkarsē, pievieno svaigi maltus melnos piparus un šķipsnu muskatrieksta. Maisot pakarsē, ņem nost no plīts.
Gatavo siera masu. Ar pirkstiem saplucina mocarellas siera bumbas, noliek maliņā. Bļodā iesit svaigu olu, sakuļ ar dakšiņu, pievieno skābo krējumu, rikotas sieru, oregano, šķipsnu sāls, 30 gramus smalki rīvēta cietā siera, svaigi maltus melnos piparus, visu rūpīgi samaisa. Ņem cepamtrauku un deviņas lazanjas plāksnes. Vispirms trauku mazliet ieeļļo ar otiņu, tad liek plānu cepto dārzeņu kārtu, pa virsu trīs lazanjas plāksnes. Uz tām klāj plānu siera masas kārtu, tad cepto dārzeņu kārtu (rēķinoties, lai abu pildījumu pietiek līdz beigām) un pa virsu saplucinātu mocarellas sieru (trešo daļu). Tad atkal trīs lazanjas plāksnes, siera masas kārtu, cepto dārzeņu kārtu un vēl vienu trešo daļu saplucinātas mocarellas. Un vēlreiz – trīs lazanjas plāksnes, siera masas kārtu, cepto dārzeņu kārtu un atlikušo saplucināto mocarellu. Pārkaisa ar 30 gramiem rīvēta cietā siera un liek 200 grādu karstā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm. Pasniedz, pārkaisītu ar pētersīļu lapiņām.

 

Ziemas garša

Ziemas garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.